2011-04-11 13:35:10• hírek • Balog Anita

Jön a nagy kutyás hétvége

Nemzetközi kutyakiállítást - pontosabban két kiállítást - tartanak a hétvégén Szatmárnémetiben.

A hétvégén, szombaton és vasárnap, Szatmárnémetiben lesz a régió legnagyobb kutyás rendezvénye, a hagyományossá vált dupla CACIB kutyakiállítás. A Szatmár Megyei Ebtenyésztők Egyesülete által szervezett rendezvény Romániában a második legrangosabbnak számít, hiszen rengeteg érdeklődőt vonz, nem csak az országból, hanem a határokon túlról is. A két nap alatt megtartott dupla verseny megszokott vendégei, a magyarországi, ausztriai, orosz, fehérorosz és ukrán kiállítók mellett a bírói testület is igen-igen vegyes lesz. A rendezvényre érkeznek küllembírók Románia mellett Magyarországról, Bulgáriából, Lengyelországból sőt Spanyolországból is!

Dr. Molnár Zsolt egyesületi elnök elmondása szerint szombaton összesen 645 kutyát fognak bemutatni a ringekben, vasárnap pedig 655 kutyáról fognak véleményt mondani a bírák. Mint megtudtuk, a kiállítás egyik különlegessége a Tibeti Mastiff lesz - az egyébként nem túl elterjedt kutyafajta képviselője a világ jelenlegi legdrágább kutyája is.

Nagy számban lesznek a kiállításon amerikai stafforshire terrierek és tacskók is, de igazán bőséges lesz a felhozatal német juhászkutyákból, dobermannokból, golden retrieverekből és agarakból - ezekből hét különböző fajtát is láthat a nagyérdemű.

A kutyakiállításra valószínűleg most is sokan ki fognak látogatni, hiszen a szatmári közönség messze földön híres a kutyák iránti szeretetéről: ezeken a kiállításokon jóval több néző van, mint a legtöbb megyeszékhelyen rendezett kiállításon. A kitűnő hétvégi programnak számító kutyakiállítást idén április 16-án és 17-én tartják, a helyszín pedig a Somesul futballpálya lesz. A rendezvényre nem csak a szép kutyák miatt lesz érdemes kimenni, hanem az izgalmas kutyás bemutatók miatt is, amelyet idén az Alpha K9 Kutyakiképző iskola fog tartani. Ezt megelőzően, április 15-én tacskó klubkiállítást fognak tartani, ennek helyszíne a Perla Hotel udvara lesz.

A Szatmár.ro segítségével olvasóink jegyeket nyerhetnek a két napos kutyakiállításra, csupán egy egyszerű kérdésre kell választ adni: Agarakból hány félét láthatnak a kiállításokon az érdeklődők? A válaszokat április 14-én délig várjuk a jatek@szatmar.ro e-mail címre, a levélben a helyes válasz mellett szerepelnie kell a játékos pontos nevének és telefonszámának. A helyes választ beküldők között három darab családi belépőt sorsolunk ki.


Kutyás ünnep lesz Szatmárnémetiben
Kutyás ünnep lesz Szatmárnémetiben


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: